Benim bildigim yer ankarada. atiker takti, 600 tl. projeli ruhsata işli. tekirdağda olduğunuz için sanirim işinizi görmez
LPG taktirma ile ilgili fikrimi beyan edeyim. sahsen ben oneririm:
-lpg tanki kaza aninda patlarmi vs diye korkabilirsiniz. diger arabalardan farkli olarak bizde zaten motorun arkasinda oldugu icin tank korunakli duruyor ve lpg tanklari benzin tanklarindan farkli olarak esnek metalden yapiliyor. kaza aninda benzin tanki cok daha kirilgandir lpg tankina gore.
-cubuktan kacirma olayini tam bilmiyorum ama bi kitapcikta lpg sistemlerinde birsuru guvenlik ve gaz kesme mekanizmasi oldugunu okumustum. zirt olsa pirt olsa sistem gazi hemen kesiyor. o yuzden bakimsiz bir vos icin bence benzin lpg den daha tehlikeli.
-kacak durumunda hemen anlarsiniz. cunku kokudan duramazsiniz. ben bi keresinde biraz boşalttırdım tankı, leşşşşş gibi kokuyordu! evdeki tüpten daha fena! zaten normalde LPG kokusuz bir sıvı. kaçak olduğu anlaşılsın diye sonradan koku ekleniyormuş.
-yakit tasarrufu,cevreci bir yakit olmasi vs zaten bildiginiz avantajlar. 30 tl ye dunya kadar yol gidiyorum. lpg takana kadar vosum hep kapi onunde yatiyordu. simdi bol bol trafige cikiyoruz. durdugu yerde çürümüyor. havayi da benzine gore cok daha az kirlettigim icin de vicdanim daha rahat.
- lpg kullaninca karburator devreden ciktigi icin karburator sorunlarini sık sık yasayan voslarda performans epey artiyor.
- taktirirsaniz, ara sira benzinde calistirmayi ihmal etmeyin ki benzin hortumlariniz vs. catlamasin.
Bu İleti calimero tarafından Jul 30 2010, 07:34 AM yeniden düzenlenmiştir.